У Києві розпочала роботу дитяча залізниця

Укрзалізниця відкрила літній сезон 2022 на Київській дитячій залізниці, що в Сирецькому парку.

Поїзди курсуватимуть з четверга по неділю. У будні — з 10:30 до 17:10, у вихідні — з 10:30 до 18:50.

«Під час війни залізничники показали, що вони є другою армією країни та продемонстрували свій залізний характер. Своєю відданою працею під час війни ми повернули честь і гідність професії. І тому впевнений, що більшість дітей-випускників дитячої залізниці прийдуть працювати в Укрзалізницю. Адже сьогодні знову престижно бути залізничником», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

Вокзал станції Київ-Пасажирський дитячий є мінікопією Центрального залізничного вокзалу столиці. На шляху прямування дитячого поїзда його пасажири можуть побачити 27 стел з інформацією про обласні центри України, а також міста Київ та Севастополь, отримати довідкові й геральдичні відомості, дізнатися про місцеві пам’ятки. А для любителів залізничної спадщини працюватиме музей історії Південно-Західної залізниці.

Нагадаємо, що у 2018 році розпочалась масштабна реконструкція залізниці. На сьогодні довжина маршруту становить 6,7 км. Залізниця обмежується двома станціями – Київ-Пасажирський дитячий та Залізнична. Рухомий склад: три локомотиви (тепловози ТУ7А, паровоз Гр-336 — єдиний діючий паровоз на дитячих залізницях України), 12 пасажирських і 2 вантажні вагони.

Вартість квитків у загальному вагоні: дитячий — 50 грн; дорослий — 100 грн.

Вартість квитків у ретровагоні: дитячий — 60 грн; дорослий — 120 грн.

Вартість квитків у вагоні «люкс»: дитячий — 100 грн; дорослий — 150 грн.

Музей історії Південно-Західної залізниці — 40 грн.

Виставка вузькоколійного рухомого складу — 50 грн.

У Києві розпочала роботу дитяча залізниця

295