Рятувальники Кіровоградського гарнізону отримали гуманітарний вантаж

Західні союзники від самого початку війни постійно підтримують Україну, надаючи таку важливу та дуже потрібну допомогу.

Поповнення матеріально-технічної бази пожежно-рятувальних підрозділів є необхідною передумовою якісного виконання покладених на ДСНС завдань. Вже вкотре висловлюємо вдячність західним державам за підтримку українських рятувальників.

Днями до Кіровоградського гарнізону прибув черговий гуманітарний вантаж, до формування якого долучилися десять західноєвропейських держав, серед яких Нідерланди, Польща, Німеччина, Чехія, Греція, Бельгія, Швеція, Естонія, Словенія та Норвегія.

Цього разу кропивницькі рятувальники отримали від голландських колег насосну станцію TECHNODRIVE з продуктивністю насоса 1950 літрів за хвилину. Такий потужний пристрій стане незамінним помічником рятувальників у разі ліквідації наслідків негоди у вигляді сильних дощів та підтоплення населених пунктів.

Для більш ефективної боротьби з вогнем направлено контейнер з протипожежним обладнанням BIZA, до складу якого входить насосна станція з гідравлічним приводом, рукави, пожежна арматура.

Для роботи у зоні хімічного забруднення надано обприскувач, 180 пар гумових чобіт, 1770 захисних хімічних костюмів, 97 пар хімічних рукавиць та велику кількість таблеток для очищення води, аби вона могла бути придатною для пиття.

Зі Швеції надійшли 20 металодетекторів та ще 5 металошукачів від естонців, які стануть у пригоді нашим саперам.

Подбали і про медиків Служби порятунку, яких забезпечено медичними рукавичками різного розміру в кількості понад 60 тисяч штук. А ще до складу медичного вантажу увійшли 500 костюмів біологічного захисту, понад тисячу одноразових хірургічних халатів та у великій кількості шини, бандажі, леза для приладу з розрізання швів, бинти, лейкопластири.

Усе отримане майно буде розподілено між підрозділами та службами Кіровоградського гарнізону відповідно до потреби, аби вони мали змогу виконувати покладені на них завдання більш ефективно та при цьому дбати про захист особового складу в умовах різних загроз.

отримали гуманітарний вантаж

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області

136