У Кропивницькому затримали учасників злочинного угруповання

Зловмисники реалізовували наркотики на території Кіровоградської області через один із месенджерів та шляхом розміщення так званих «закладок» і «мастеркладів» («закладок» великого об’єму).

Припинили злочинну діяльність мешканців обласного центру співробітники Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України, управління боротьби з наркозлочинністю, слідчого управління, відділу кримінального аналізу та оперативних підрозділів поліції області, за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Під час проведення комплексу заходів правоохоронці задокументували факти вчинення кримінальних правопорушень. Із залученням роти поліції особливого призначення, за місцями проживання зловмисників та у транспортних засобах, якими вони користувалися, провели санкціоновані обшуки.

У результаті виявили та вилучили психотропні речовини – PVP, метамфетамін, амфетамін та мефедрон, наркотичний засіб – канабіс, «закладки» у кількості 152 штук і 30 мастеркладів, приладдя для фасування, електронні ваги, зіп-пакети, мобільні телефони, ноутбук, банківські картки.
Також було вилучено ручну осколкову гранату РГН та запал до неї, електронний підривник і димову шашку.

За попередніми даними, орієнтовний дохід зловмисників від незаконної діяльності складав близько 1 мільйона гривень на місяць. Вартість вилучених наркотиків за цінами «чорного ринку» становить понад 500 тисяч гривень.
Чотирьох учасників злочинного угруповання затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлено про підозру.
Розслідування проводиться за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання – позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

За матеріалами
управління боротьби з наркозлочинністю
поліції Кіровоградської області

616