У Кропивницькому рятувальники провели тактичні навчання (ФОТО)

З метою підтримання бойової готовності особового складу пожежно-рятувальних підрозділів до дій на об’єктах, пожежі чи інші надзвичайні ситуації на яких можуть мати особливо масштабні наслідки – людські жертви та великі майнові втрати, рятувальники постійно проводять практичні тренування на таких об’єктах.

На кожен об’єкт з масовим перебуванням людей складено оперативно-тактичну характеристику, що містить відомості про інженерне обладнання, системи водопостачання і забезпечення пожежної безпеки, запасні шляхи евакуації та рятування тощо, відповідно до особливостей яких планується організація проведення рятувальних робіт та гасіння пожежі.

Так, 19 жовтня відбулись тренувальні тактичні навчання з особовим складом 1-го Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Кіровоградській області з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у Кіровоградському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. М.Л. Кропивницького.

Під час навчань рятувальники відпрацювали алгоритм дій у разі розвитку максимально складної ситуації з урахуванням тактичної характеристики та пожежної небезпеки об’єкта, визначивши напрямок ведення оперативних дій, способи та методи ліквідації пожежі, провівши оперативний розрахунок сил та засобів, необхідних для ліквідації НС.

У підсумку навчань особовий склад 1-го ДПРЗ м. Кропивницький успішно виконав поставлені задачі з ліквідації умовної пожежі у театрі.

Кропивницький: тактичні навчання у театрі Кропивницький: тактичні навчання у театрі Кропивницький: тактичні навчання у театрі Кропивницький: тактичні навчання у театрі

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області

317