Музей Мистецтв: Міжнародний день музеїв

Вітаємо колег і усіх причетних до служіння пам’яткоохоронній справі, до збереження, популяризації і примноження національної культурної спадщини

Нам усім буде що розповісти, чим поділитися після Перемоги
Любі колеги! Дякуємо за безкомпромісність та професіоналізм! Сил! Здоров’я! Натхнення! Разом до Перемоги 💙💛💙🇺🇦
Уся наша команда в Україні! Ми продовжуємо працювати на Перемогу – хто на робочому місті, займаючись основною (і не тільки) діяльністю, хто в ЗСУ чи в теробороні, хто в гуманітарних волонтерських центрах, хто на хлібзаводі чи Агроекспо, або на вантажних роботах (як сьогодні, в день музеїв, усі чоловіки закладу) та інш.

У планах на цей рік була ціла низка заходів до сьогоднішнього дня… та споконвічний ворог України змінив усі плани. Війна, що триває з 2014 року, перейшовши в фазу повномасштабної, продовжує знищувати усе… не щадить ні людей, ні тварин, ні пам’ятки, ні інфраструктуру… Ми обов’язково переможемо, все відбудуємо і все надолужимо! Та не повернути загиблих і закатованих, зруйновану і знищену спадщину… ворог відповість за все! росії не пробачимо!
Команда музею вперше за 15-ть років не приєдналася до Міжнародної акції “Ніч музеїв”… нас не зупиняв навіть локдаун, і в 2020-му змогли провести онлайн разом з музеями світу насичену акцію 14 листопада, а в 2021-му, хоч і перенесену з травня, та все ж публічну акцію – 3 липня 
15-ть років тому ми усі щиро пишалися непересічною для України подією. У нашому місті, після довгих, болісних і виснажливих судів за приміщення, тривалої епопеї з перевезенням колекції через державний кордон України – все ж була відкрита, як відділ нашого музею – картинна галерея нашого славетного художника-земляка Петра Павловича Оссовського, саме у Міжнародний день музеїв, в день народження великого митця і патріота України –  написала директорка Музею Мистецтв Тетяна Ткаченко у фейсбуці.

239