На Кіровоградщину міністр МВС України дав старт роботі Центру управління в надзвичайних ситуаціях

26 жовтня міністр МВС України Денис Монастирський у рамках робочої поїздки відвідав м. Кропивницький.

Зранку відбулось урочисте складання Присяги на вірність українському народові курсантів Донецького державного університету внутрішніх справ, під час якого Денис Монастирський вручив нагороди саперам групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС в області.

Також Денис Монастирський, заступник Голови ДСНС України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Роман Примуш, а також народний депутат України Олександр Дануца, начальник ГУ Нацполіції у Кіровоградській області Роман Козьяков відвідали кіровоградський гарнізон Служби порятунку України.

Начальник Головного управління Віталій Миронюк представив до огляду автомобілі, що були отримані в рамках гуманітарної допомоги та переобладнані під піротехнічну машину легкого типу (ПМ-Л), автомобіль мобільно-оперативної групи та спеціальну аварійно-рятувальну водолазну станцію важкого типу (САРВС-В).

Також відбулась презентація Центру управління в надзвичайних ситуаціях ГУ ДСНС в області. Це важливий проєкт для кіровоградського гарнізону, робота над яким розпочалась ще до війни. Керівництвом ДСНС України було прийнято рішення продовжити роботу щодо модернізації оперативно-службової діяльності там, де це можливо. Відтепер Служба порятунку Кіровоградщини виходить на новий рівень ефективності функціонування.

26 жовтня міністр МВС України Денис Монастирський у рамках робочої поїздки відвідав м. Кропивницький.

Центр є ключовою ланкою у координації дій усіх органів управління та сил цивільного захисту Кіровоградщини, моніторингу, збору, обробки та узагальнення інформації про обстановку в зоні виникнення надзвичайної ситуації або події. Серед переваг Центру – надсучасна система відеовідтворення, аудіовізуальний комплекс з можливістю онлайн-трансляцій з місця НС, що забезпечує цілодобове ефективне управління, чітку та швидку координацію дій усіх служб екстреного реагування.

Міністр МВС України зазначив, що презентація Центру – це початок нової ери ефективного функціонування Служби порятунку, важлива подія для Кіровоградщини, що знаменує прогрес у системі забезпечення оперативного реагування на надзвичайні події та ситуації.

Денис Монастирський та Роман Примуш подякували особовому складу Служби порятунку Кіровоградщини за самовідданість, яку наразі виявляють рятувальники, забезпечуючи безпеку цивільного населення в умовах війни. Працівники кіровоградського гарнізону отримали відомчі нагороди, відзнаки та грамоти, а також чергові спеціальні звання.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області

449