Як подолати стрес та тривожність навчали ВПО у Помічній

З початку повномасштабного вторгнення рф Помічна прийняла більше 1000 ВПО, що складає 10% від загальної чисельності населення в громаді.

В Помічній проживають люди з усіх областей України, де тривають активні бойові дії, а також з тимчасово окупованих територій, відтак гостро постала потреба інтеграції людей з різних куточків України в суспільне середовище громади, налагодження комунікації людей, які змушені були покинути свої домівки, як між собою, так і з помічнянцями. Так народилася ідея проєкту «Соціальна інтеграція через дієву комунікацію», який втілює громадська організація «Молода Помічнянська громада» завдяки підтримці громадської організації «Десяте квітня» в рамках проєкту Агенства ООН у справах біженців.

Оскільки абсолютною більшістю вимушених переселенців є жінки, тому невипадково першим заходом проєкту став тренінг для жінок «Наш найбільший ресурс – ми самі. Психологічні засоби особистісного відновлення». Тренінг відбувався у затишному приміщенні Молодіжного простору «4us».

Як подолати стрес та тривожність навчали ВПО у Помічній Як подолати стрес та тривожність навчали ВПО у Помічній

Усі учасниці тренінгу, а ними стали окрім власне помічнянок, жінки з Донецької, Миколаївської, Херсонскої, Одеської. Дніпропетровської, Запорізької областей мали можливість познайомитися з простими, але дієвими засобами для зняття стресу, методами арттерапії, вправами для самопізнання, посилення внутрішньої стійкості та подолання тривожності.

У теплій і доброзичливій атмосфері жінки з різним життєвим досвідом, різного віку, фаху, знайомилися, спілкувалися ставали ближчими одна одній, отримували позитивні емоції

421