На Кіровоградщині розпочала роботу сьома «зелена кімната»

Новий безпековий простір відкрили у місті Знам’янці за підтримки міської ради на базі кімнати психологічного розвантаження, попередньо створеної за сприяння UNICEF.
До участі у відкритті долучилися заступник начальника поліції області Олександр Сагаль, голова Кропивницької районної військової адміністрації Віталій Пастушенко, заступник міського голови Дмитро Молодченко, начальник відділу ювенальної превенції Сергій Бочарніков, керівництво місцевого підрозділу поліції, представники міської ради та прокуратури.
Методика, за якою працюватимуть із дітьми у «зеленій кімнаті», спрямована на мінімізацію травматичного впливу на неповнолітніх, які постраждали або стали свідком кримінальних чи адміністративних правопорушень. У комфортних для них умовах відбуватиметься спілкування з фахівцем-психологом, а також проведення слідчих та процесуальних дій.

«Забезпечення безпеки та захисту прав дітей є одним із пріоритетних напрямків у роботі поліції. На території області з 2021 року створено та функціонує 6 «зелених кімнат» – у містах Кропивницькому, Олександрії, Світловодську, Новоукраїнці, Малій Висці та Благовіщенському. Загалом за цією методикою з дітьми вже проведено 318 інтерв’ю, зокрема у поточному році – 121.
Продовжуємо співпрацю з органами прокуратури, юстиції, представниками інших відомств, органів місцевого самоврядування, громадських організацій для подальшого впровадження міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини», – зазначив заступник керівника поліції області Олександр Сагаль.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області

323