VII сесія Кіровоградської обласної ради (ФОТО)

30 листопада відбулося засідання VII сесії Кіровоградської обласної ради.

18 мільйонів 506 тисяч гривень з обласного бюджету залучать на розвиток освіти на Кіровоградщині у 2022 році. Про це йдеться у відповідній обласній програмі, яку затвердили депутати обласної ради.

Програма включає в себе виконання завдань в семи сферах: дошкільної освіти, загальної середньої освіти, освіти осіб з особливими потребами, позашкільної освіти, професійної освіти, фахової передвищої та вищої освіти, освіти дорослих. Вона буде реалізована в два етапи: 2022-2024 роки та 2025-2027 роки.

Загалом обласна програма розвитку освіти Кіровоградської області на період до 2027 року передбачає використання 2 мільярдів 677 мільйонів гривен з різних джерел фінансування.


Шестеро депутатів Кіровоградської обласної ради утворили міжфракційне об’єднання «За рівні можливості». Про це під час сесійного засідання повідомив голова обласної ради Сергій Шульга.

Депутати і депутатки мають намір об’єднати зусилля для реалізації на регіональному рівні державної політики становлення гендерної рівності, в тому числі шляхом правового забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

До складу групи увійшли: Андрій Табачук, Валентина Снісаренко, Ганна Суркова, Вікторія Безфамільна, Анастасія Мусатенко та Євгенія Ніколаєва.


На необхідності об‘єднати зусилля, щоб жителі Кіровоградщини під час пандемії отримували належну медичну допомогу в лікарнях регіону наголосив голова обласної ради Сергій Шульга у ході сесійного засідання.

Він зауважив, небезпека коронавірусу залишається.

«За листопад на Кіровоградщині від ковіду померло 250 людей! Це не статистика, це не просто цифра – це насамперед людські життя! Це чиїсь батьки, діти, рідні та близькі. Питання госпіталізацій хворих на ковід – тема, яка зараз чи не найбільше турбує жителів області. Це перше, що мене запитують люди під час виїзних прийомів у громади», – сказав голова облради.

Сергій Шульга закликав депутатів попрацювати в округах і допомогти громадам у вирішенні проблемних питань.

«Нам слід об‘єднати зусилля і зробити все можливе, щоб жителі Кіровоградщини мали змогу отримувати належну медичну допомогу. Пропоную депутатам попрацювати в округах і актуалізувати дані про потужності, кадровий ресурс медичних закладів на предмет потенційної готовності до розгортання наступної хвилі ковідних лікарень. Особливу увагу прошу звернути на питання забезпечення киснем. Ще раз повторюся: нам слід закумулювати наші сили!», – підкреслив голова обласної ради.

Як уже повідомлялося, під час сесійного засідання про епідситуацію на Кіровоградщині та роботу медичних закладів в умовах пандемії депутатів поінформували головна державна санітарна лікарка області Надія Оперчук і директор департаменту охорони здоров‘я ОДА Олег Рибальченко.

Пропонуємо переглянути фотозвіт Ігоря Філіпенка

VII сесія Кіровоградської обласної ради VII сесія Кіровоградської обласної ради VII сесія Кіровоградської обласної ради VII сесія Кіровоградської обласної ради VII сесія Кіровоградської обласної ради VII сесія Кіровоградської обласної ради VII сесія Кіровоградської обласної ради VII сесія Кіровоградської обласної ради VII сесія Кіровоградської обласної ради VII сесія Кіровоградської обласної ради VII сесія Кіровоградської обласної ради VII сесія Кіровоградської обласної ради VII сесія Кіровоградської обласної ради VII сесія Кіровоградської обласної ради VII сесія Кіровоградської обласної ради VII сесія Кіровоградської обласної ради

 

214